I dalje besni rat na istoku Evrope: Ukrajinci tvrde da su oborili 15 od 20 lansiranih ruskih dronova

Navedeno je da je napad "Šahedima" izvršen sa severa, iz Kurske oblasti

19.11.2023. 08:59
  • Podeli:
Iranski dronovi na vojnoj vježbi Foto: Reuters
Iranski dronovi na vojnoj vježbi

Ukrajinska protivvazdušna odbrana noćas je uništila 15 od 20 dronova koje je Rusija lansirala na Ukrajinu, saopštilo je ukrajinsko vojno vazduhoplovstvo.

Navedeno je da su ruske snage napale dronovima "Šahed" sa severa, iz Kurske oblasti, prenosi Interfaks Ukrajina. Dodaje se da je PVO delovala u Kijevskoj, Poltavskoj i Čerkaškoj oblasti.

Prethodno su gradske vlasti Kijeva saopštile da je Rusija napala glavni grad Ukrajine dronovima drugi dan zaredom i da je vazdušna opasnost u Kijevu oglašavana nekoliko puta. 

Prema trenutnim informacijama, nije bilo povređenih niti veće materijalne štete.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()