I Francuzi apeluju na Izrael: Sežurne pozvao Netanijahua da ne napada Rafu

U Rafi se trenutno nalazi 1,45 miliona ljudi, koji se suočavaju nestašicom vode, hrane i lekova

30.04.2024. 18:39
  • Podeli:
stefan sežurne, 26 feb 2024 - profimedia-65de0729bb913.webp Foto: Profimedia

Izraelska ofanziva na grad Rafa, u južnoj Gazi, je loša ideja i ne bi doprinela borbi ove zemlje protiv Hamasa, poručio je danas  izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu šef francuske diplomatije Stefan Sežurne koji boravi u poseti Izraelu, rekao je francuski diplomatski izvor za Rojters.

''To je loša ideja. Previše je neizvesnosti o humanitarnim pitanjima'', ocenio je Sežurne.

On se sa Netanijahuuom sastao danas u kabinetu premijera u Jerusalimu, dodao je izvor Rojtersa.

U Rafi se trenutno nalazi 1,45 miliona ljudi, koji se suočavaju nestašicom vode, hrane i lekova, kao i svakodnevnim izraelskim vazdušnim napadima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()