I još jedno ubistvo blizu Trampovog skupa: Policija ubila čoveka u Ohaju, imao noževe u obe ruke

Pet pripadnika policije Ohaja pucalo je na čoveka koji je imao dva noža i koji je odbio komandu policije

17.07.2024. 17:24
  • Podeli:
policija u nešvilu, nešvilska američka policija, nešvil - 1 april 2024 - WTVF via AP Tanjug (1)-660a8ddba226d.webp Foto: WTVF via AP/Tanjug

Policija Ohaja je u Viskonsinu gde je održavana republikanska nacionalna konvencija, pucala je i ubila čoveka koji je držao po nož u obe ruke, rekao je šef policije Milvokija navodi AP.

Pet pripadnika policije Ohaja pucalo je na čoveka koji je imao dva noža i koji je odbio komandu policije, a nasrtao je na nenaoružanog čoveka, rekao je zvaničnik Milvokija Džefri Norman na konferenciji za novinare. On je naglasio da su na licu mesta pronađena dva noža.

Policija je objavila snimak na kojem se vidi kako policajci na biciklima razgovaraju pre nego što jedan od njih kaže - ima nož.Nekoliko policajaca je nakon toga povikalo "Baci nož!" trčeći ka dvojici muškaraca koji stoje na ulici. Kada je naoružani čovek krenuo ka nenaoružanom, policija je pucala.

"Nečiji život je bio u opasnosti“, rekao je Norman koji je naveo da je hiljadu policajaca iz više saveznih država bilo u Milvokiju zbog konvencije, kao dodatna podrška za bezbednost na skupu koji je počeo u ponedeljak i završava se u četvrt

Pucnjava je podstakla gnev meštana koji su se pitali zašto je tuđa policija i u njihovom kraju i uz sve konvecija se održava skoro dva kilometra dalje. Nadležni naglašavaju da akcija policije u kojoj je upotrebljeno vatreno oružje nema veze sa konvencijom. Rođak i drugi identifikovali su ubijenog čoveka kao 43-godišnjeg Semjuela Šarpa.

Stanovnici i aktivisti Milvokija brzo su se okupili na mestu pucnjave, mnogi od njih su izrazili ogorčenje zbog umešanosti policijske uprave u gradu zbog konvencije.

Oko 100 ljudi održalo je bdenje i marš zastajući na trenutak na krvlju umrljanom mestu gde je Šarp ubijen.

Pucnjava se dogodila u blizini King Parka, skoro dva kilometra od kongresnog centra, gde se okupila mala grupa demonstranata pre nego što su u ponedeljak krenuli na marš.

Na konvenciji održanoj u subotu Pensilvaniji republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je ranjen iz vatrenog oružja. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()