Ide li na bolje: Iz izraelskog zatvora oslobođeno 55 Palestinaca, među njima i direktor bolnice Al Šifa

Ultradesničar Itmar Ben Gvir ocenio da je oslobađanje Mohameda Abu Selmija "bezbednosna nemarnost"

01.07.2024. 14:44
  • Podeli:
mohamed abu selmeja, direktor bolnice al šifa - 1 jul 2024 - foto Reuters-6682a49c23fb1.webp Foto: Reuters

Neimenovani zvaničnik palestinskog ministarstva zdravstva u okupiranom Pojasu Gaze potvrdio je da je Izrael danas oslobodio iz zarobljeništva 55 Palestinaca, uključujući i Mohameda Abu Selmeju direktora glavne bolnice Al Šifa.

Mohamed Abu Selmeja je uhapšen u novembru 2023. godine kada su izraelske snage upale u bolnicu Al Šifa, navodi AP.

U video izjavi emitovanoj na palestinskim medijima nakon oslobađanja, Abu Selmeja je optužio izraelske vlasti da palestinske zatvorenike izlažu "svakodnevnom fizičkom i psihičkom poniženju", ali Izrael je odmah demantovao takve optužbe.

U međuvremenu je izraelski ministar nacionalne bezbednosti, ultradesničar Itmar Ben Gvir ocenio da je oslobađanje direktora bolnice Al Šifa "bezbednosna nemarnost".

Ben Gvir je pozvao na razrešenje šefa službe unutrašnje bezbednosti Šin Bet zbog oslobađanja direktora bolnice Al Šifa, prenosi Al Džazira.

"Došlo je vreme da premijer zaustavi Joava Galanta i šefa Šin Beta da sprovode nezavisnu politiku suprotnu stavu vlade", poručio je Ben Gvir.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()