Identifikovano telo Jevgenija Prigožina

Prigožin identifikovan na osnovu DNK analize

27.08.2023. 13:03
  • Podeli:
prigožin reuters-64e640ce23bd7.webp Foto: Reuters

Telo vlasnika privatne vojske "Vagner" Jevgenija Prigožina identifikovano je među poginulima u padu aviona u ruskoj Tverskoj oblasti, javljaju danas ruski mediji.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona 23. avgusta i da njihov identitet odgovara spisku navedenom u spisku putnika, prenose RIA Novosti.

„U okviru istrage o padu aviona u Tverskoj oblasti završena su molekularno-genetička ispitivanja. Na osnovu njihovih rezultata utvrđen je identitet svih deset poginulih, oni odgovaraju spisku navedenom u letačkom listu“, navodi se u saopštenju. 

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23. i 24. juna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()