IDF objavio novi snimak podzemnih tunela Hamasa u severnoj Gazi

Video ulaza u tunel i izlaza iz njega objavljen je na profilu Izraelskih odbrambenih snaga

05.11.2023. 09:25
  • Podeli:
izrael tunel tw-654751821b66c.webp Foto: Twitter/Printscreen/@IDF

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su na društvenim mrežama video snimak tunela Hamasa u severnoj Gazi.

Oni su naveli da su "izraelske trupe otkrile višestruke pristupne tačke podzemnim prolazima palestinske terorističke grupe".

IDF je napisao u objavi na platformi X (nekadašnji Tviter) da se "pripadnici Hamasa kriju unutar komplikovane mreže podzemnih tunela", dok istovremeno "ometaju civile da se evakuišu na sigurno sa severa Pojasa Gaze na jug enklave".

Takođe se ističe da su izraelski vojnici otkrili više pristupnih tačaka podzemnim tunelima Hamasa tokom operativnih aktivnosti u severnoj Gazi.

Na video snimku se vidi da među ruševinama postoji otvor u podu, koji vodi u podrumsku prostoriju ili tunel i da s eu njoj nalaze merdevine. Takođe, napolju, u travi i grmlju, snimljen je navodni izlazi iz jednog od tunela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()