IDF: Pogođeno više od 400 ciljeva u Gazi za 24 sata

Prema navodima izraelske vojske, borbeni avioni gađali su preko 50 ciljeva u oblasti Kan Junis u "opsežnim" napadima u južnom delu palestinske enklave

02.12.2023. 09:46
  • Podeli:
izraelska vojska, vojska izraela, izraelski vojnici, pojas gaze - foto AP Photo Victor R. Caivano Tanjug (1)-65638590a15ea.webp Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/Tanjug

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je preko 400 ciljeva pogođeno tokom proteklog dana širom Pojase Gaze, prenosi RTS.

Prema navodima izraelske vojske, borbeni avioni gađali su preko 50 ciljeva u oblasti Kan Junis u "opsežnim" napadima u južnom delu palestinske enklave. U toj oblasti se, prema obaveštajnim podacima, nalaze članovi iz vrha Hamasa, javlja Kanal 12.

Vojni radio izveštava da izraelske snage takođe deluju u gradu Gaza i Beit Lahiji, na severu Gaze.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo da je skoro 200 Palestinaca ubijeno od prekida privremenog primirja između Izraela i palestinske grupe, prenosi agencija Frans pres.

Izrael tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja.

Ujedinjene nacije pozivaju na trajni prekid vatre, opisujući situaciju u Gazi kao katastrofalnu. Prelaz Rafa je zatvoren i humanitarna pomoć ne može u Gazu. Traže od svih da udvostruče napore kako bi se osigurao prekid sukoba na humanitarnoj osnovi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()