IDF pronašao bunker Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu

IDF je tokom noćnih napada cijao na finansijske institucije Hezbolaha

21.10.2024. 21:22
  • Podeli:
izraelska vojska idf AP PhotoAriel Schalit via Tanjug-65c0aeefe3470.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit via Tanjug

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari, saopštio je danas da je Izrael locirao bunker Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu gde, kako je naveo, libanska militantna grupa skladišti više od 500 miliona dolara u zlatu i gotovini.

On je objavio detalje nakon noćnih napada u kojima je Izrael ciljao finansijske institucije Hezbolaha.

Na konferenciji za novinare, Hagari je pokazao jedan od bunkera ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha koji se nalazi ispod bolnice Sahel u Bejrutu.

"Bunker je namerno stavljen pod bolnicu i u njemu se nalazi više od pola milijarde dolara u gotovini i zlatu. Taj novac je mogao da se iskoristi za rehabilitaciju Libana, ali je otišao za rehabilitaciju Hezbolaha", rekao je on, prenosi Tajms of Izrael.

Prema njegovim rečima, avioni izraelskih vazduhoplovnih snaga posmatraju lokaciju i nastaviće da je prate.

Hagari je detaljno opisao kako Iran prenosi novac Hezbolahu i druge načine na koje "teroristička grupa finansira svoje operacije".

On je potvrdio da je Izrael danas izveo vazdušni napad u Siriji i da je na meti bio šef finansijskog ogranka Hezbolaha koji je odgovoran za prebacivanje gotovine iz Irana u Hezbolah.

Hagari ga nije imenovao, ali je naveo da je na toj poziciji tek nekoliko nedelja otkako je njegov prethodnik ubijen.

Istakao je da je ovo "deo serije napada IDF-a izvedenih poslednjih dana usmerenih na finansijsku mrežu Hezbolaha" i upozorio da će Izrael izvesti nove udare u narednim danima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()