Ima li bolje motivacije: Mask Trampovim biračima svake nedelje na lutriji deli milion dolara

Mask je do sada donirao 75 miliona dolara komitetu Amerika PAK, koja obavlja veći deo predizborne kampanje Donalda Trampa u ključnim državama

20.10.2024. 14:06
  • Podeli:
ilon mask - 6 maj, donald tramp - 18 jul - profimedia-0898012778-66bc6f2f61eba.webp Foto: Profimedia

Milijarder Ilon Mask najavio je da će svaki dan do predsedničkih izbora, 5. novembra u nekoj vrsti lutrije dodeljivati biračima po milion dolara, u cilju pojačavanja kampanje za kandidata republikanaca Donalda Trampa.

Novac će biti obezbeđen preko komiteta za političku akciju Amerika PAC, koji je Mask osnovao, a u izvlačenju dobitnika milion dolara moći će da učestvuju oni koji potpišu peticiju koja efektivno podstiče republikance u ključnim državama da se registruju za glasanje, preneo je Gardijan.

Prvi ček uručen je dobitniku u subotu, a ako Mask ostane jedini donator Amerika PAC, to znači da će do izbora iz svog džepa finansirati 17 miliona dolara za isplatu dobitnicima lutrije, koji su prethodno potpisali peticiju koja efektivno podstiče Trampove glasače da se registruju za glasanje kako bi mogli da učestvuju u izvlačenju od milion dolara.

Peticija omogućava da se prikupe kontakt podaci potencijalnih glasača sa kojima članovi Trampove kampanje kasnije mogu da rade kako bi ih ubedili da izađu na birališta, ali nije ograničeno da je mogu potpisati samo pristalice republikanaca.

Mask je do sada donirao 75 miliona dolara komitetu Amerika PAK, koja obavlja veći deo predizborne kampanje Donalda Trampa u ključnim državama, u kojima je približna podrška glasača Trampu i kandidatkinji demokrata, potpredsednici Kamali Haris.

Kako je Gardijan ranije izvestio, kampanja od vrata do vrata, koju u kontaktu sa potencijalnim biračima sprovodi Amerika PAK, ne protiče bez problema, pa je tako oko 24 odsto takvih aktivnosti u Arizoni i 25 odsto u Nevadi označeno kao potencijalno lažno, uz sumnju da su istraživači lažno tvrdili da su posetili neku porodicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()