Indija: Prema prvim podacima koalicija koju predvodi Modi osvojila 294 u parlamentu

Na prethodnim izborima 2019. godine, NDA je osvojila 352 mandata, a INDIA 94 mandata

04.06.2024. 09:39
  • Podeli:
izbori u indiji, pristalice premijera narendre modija, narendra modi - 4 jun 2024 - profimedia-665ec23623c88.webp Foto: Profimedia

Koalicija Nacionalna demokratska alijansa (NDA) koju predvodi indijski premijer Narendra Modi osvojila je, prema preliminarnim rezultatima, 294 mesta u parlamentu od ukupno 543.

Prema preliminarnim rezultatima, opoziciona koalicija INDIA ima 222 osvojena mesta u parlamentu, prenosi Gardijan.

Indijski premijer je tokom kampanje postavio cilj od 400 mandata.

Na prethodnim izborima 2019. godine, NDA je osvojila 352 mandata, a INDIA 94 mandata.

Na parlamentarnim izborima u Indiji, koji su počeli 19. aprila i koji su održani u sedam faza, pravo glasa imalo je oko 970 miliona birača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()