Indijski premijer Narendra Modi podneo ostavku

Predsednica je zatražila od Modija i kabineta da nastave sa radom dok se ne formira nova vlada

05.06.2024. 12:24
  • Podeli:
narendra modi, 4 jun 2024 - profimedia-66603b393b599.webp Foto: Profimedia

Indijski premijer Narendra Modi podneo je danas ostavku, zajedno sa svojim kabinetom, pred polaganje zakletve za novi mandat 8. juna, prenose indijski mediji.

Premijer se sastao danas sa predsednicom Droupadi Murmuom, koja je prihvatila ostavku i zatražila od Modija i kabineta da nastave sa radom dok se ne formira nova vlada, navodi se u saopštenju predsedničkog kabineta.

Koalicija Nacionalna demokratska alijansa (NDA) koju predvodi indijski premijer osvojila je, prema preliminarnim rezultatima, 294 od ukupno 643 poslanička mesta u parlamentu.

Prema preliminarnim rezultatima, opoziciona koalicija INDIA imaće 222 poslanička mesta.

Modijev kabinet takođe je preporučio raspuštanje nižeg Doma parlamenta.

Mediji su preneli da će Modi položiti zakletvu za svoj novi mandat 8. juna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()