Investitor prevarant: Bivši analitičar Goldman Saksa osuđen zbog upotrebe insajderskih informacija

I brat Mohameda Zine, Suhail, takođe se pojavio pred sudom zbog devet odvojenih optužbi, ali ga je sud oslobodio

15.02.2024. 19:30
  • Podeli:
goldman saks, goldman sachs, 9 avg 2022 - profimedia-65ce1fffb65f9.webp Foto: Profimedia

Bivši analitičar investicione banke Goldman Saks Mohamed Zina osuđen je danas pred sudom u Londonu da je koristio insajderske informacije za kupovinu akcija kompanija na berzi, zaradviši na taj način više od 175.650 dolara, izjavio je danas portparol britanske Uprave za finansije (FCA).

Tužioci su naveli da je Zina koristio poverljive informacije za kupovinu akcija šest kompanija između jula 2016. i decembra 2017. godine, uključujući akcije kompanije koja proizvodi čipove ''Arm Holdings'', znajući da će je uskoro kupiti ''SoftBank'' grupa za 32 milijarde dolara, prenosi Rojters.

On se izjasnio da nije kriv za šest krivičnih dela trgovanja uz pomoć insajderskih informacija i tri tačke za prevaru zbog toga što je navodno lagao banku Tesko o svrsi zajmova, za koje su tužioci rekli da su korišćeni za kupovinu akcija.

Portparol FCA rekao je da je Zina osuđen po svih devet tačaka posle suđenja na sudu u Sautvarku.

Zinin brat Suhail takođe se pojavio pred sudom zbog devet odvojenih optužbi, ali ga je sud oslobodio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()