Ipak drugačiji vetrovi: Zvanični Berlin saopštio da je spreman da komunicira sa Putinom

Iako je Berlin odlučio da ne čestita Putinu pobedu, spreman je za nastavak komunikacije

18.03.2024. 13:46
  • Podeli:
Frank Valter Štajnmajer reuters-1669714105347.webp Foto: Reuters

Vlada Nemačke spremna je da komunicira sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali mu Berlin neće čestitati pobedu na izborima, saopštila je zamenik glavnog portparola nemačke Vlade Kristijana Hofman.

Ona je novinarima rekla da postoji obostrana volja i da će biti korisno da se razgovara sa Putinom, ali da to nije planirano u ovom trenutku.

"Nemačka neće smatrati izbore legitimnim niti će čestitati Putinu na njegovoj pobedi", istakla je Hofmanova. 

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer odlučio je da ne čestita Vladimiru Putinu pobedu na ruskim predsedničkim izborima, izjavila je sinoć njegova portparolka Cerstin Gamelin za Tagesšpigel.

Štajnmajer je ranije saopštio da misli na ljude u Rusiji koji se bore za slobodu i demokratiju, i koji žive u stalnoj opasnosti od Putinovog režima. 

Podsetimo, Štajnmajer je čestitao Putinu 2018. godine na reizboru za predsednika Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()