Ipak komuniciraju: Moskva i Vašington poslednjih nedelja razgovarali o Novom Startu

Rusija, međutim, nije odstupila od stava da 'obustava Novog START-a ostaje na snazi' i da ta odluka može biti opozvana ili preispitana samo ako SAD pokažu spremnost da napuste svoju neprijateljsku politiku prema njoj

15.06.2023. 14:12
  • Podeli:
Topol-M_Interkontinentalni balistički projektil_nuklearna raketa_lansiranje_Foto Profimedia-64242cc93e6a5.webp Foto: Profimedia

Moskva i Vašington su poslednjih nedelja održali direktne konsultacije o novom sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja Novi START, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"U ovom trenutku nismo u kontaktu sa Amerikancima po pitanjima novog START-a", rekao je on, dodajući, međutim, da je "proteklih nedelja i meseci održano nekoliko rundi konsultacija, uključujući i one direktne, ali koje nisu uključivale javne izjave".

Rjabkov je naglasio da Rusija nije odstupila od stava da "obustava Novog START-a ostaje na snazi i da ova odluka može biti opozvana ili preispitana samo ako SAD pokažu spremnost da napuste svoju suštinski neprijateljsku politiku prema Ruskoj Federaciji", i dodao da su tokom konsultacija obe strane potvrdile "suprotne i nepomirljive" stavove.

"Američke optužbe da nešto kršimo su potpuno neprihvatljive. Postoji potpuno razvijen, dubinski pravni okvir, da ne pominjemo političku osnovu za ovu odluku, koji nam omogućava da čvrsto stojimo iza naše suspenzije sporazuma", rekao je Rjabkov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()