Iran ukinuo vize za 33 zemlje, poznato i zašto: Da li je i Srbija na listi?

Napominje se da je zemlja već imala programe ukidanja viza za državljane Turske, Republike Azerbajdžan, Omana, Kine, Armenije, Libana i Sirije

14.12.2023. 10:15
  • Podeli:
iran-zastava-pixabay.jpg

Vlada Irana odlučila je da jednostrano ukine viže za 33 zemlje među kojima su BiH, Srbija i Hrvatska, s namerom da eksploatiše turizam i da neutrališe, kako se navodi "kampanju iranofobije", piše danas sarajevsko Oslobođenje.

Odluku iranske vlade juče je na konferenciji za medije saopštio ministar kulturne baštine Ezatolah Zargami, istakavši da je odluka podstaknuta dolaskom turista i posetilaca iz zemalja širom sveta.

Napominje se da je Iran već imao programe ukidanja viza za državljane Turske, Republike Azerbajdžan, Omana, Kine, Armenije, Libana i Sirije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()