Iranci sami otklonili sve sumnje: Poznato zašto je pao helikopter u kojem je bio predsednik Raisi

Raisi je poginuo kada se njegov helikopter srušio u maju u planinskom regionu na severozapadu Irana

01.09.2024. 17:29
  • Podeli:
ebrahim raisi, 19 maj 2024 - foto profimedia-664b1f7236b54.webp Foto: Profimedia

Pad helikoptera, u kojem je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi u maju, prouzrokovan je, pre svega, lošim vremenskim uslovima, ukjučujući gustu maglu, pokazuje konačni rezultat istrage o tom incidentu, javila je danas iranska državna televizija.

U izveštaju, koji je objavljen nakon istrage visoke vojne komisije, navodi se da je gusta magla dovela do toga da se helikopter sruši u planinskom predelu, preneo je Rojters.

Prema preliminarnoj istrazi koju je sprovela iranska vojska u maju, nisu pronađeni dokazi da se helikopter srušio zbog mogućeg napada.

Raisi je poginuo kada se njegov helikopter srušio u maju u planinskom regionu na severozapadu Irana blizu granice sa Azerbejdžanom.

Poginulo je još sedam osoba, uključujući iranskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amir-Abdolahijana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()