Iranski mediji javljaju: Najavljena eskalacija operacije protiv Izraela

Iran je pokrenuo operaciju "True Promise II" kasno u utorak

05.10.2024. 22:24
  • Podeli:
Tan2024-10-0408054621_2 izrael tenk liban AP PhotoBaz Ratner-6701a07f675d0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Baz Ratner

Iranski vojni lideri su u izjavama za jemenski TV kanal Al Masira potvrdili nastavak "puta otpora" i eskalaciju operacija protiv Izraela i intenziviranje konfrontacije.

Komandant iranske vojske, general-major Abdolrahim Musavi, naglasio je da je Hezbolah jači nego ikad, i da ga ubistvo njegovih lidera neće odvratiti od daljeg otpora.

"Svaka izraelska agresija protiv Irana ili njegovih saveznika naići će na oštar odgovor", istakao je Musavi.

Direktor Iranske organizacije za atomsku energiju Mohamed Eslami izjavio je da upozorio je na "teške posledice" ukoliko izraelska vojska napadne iranska nuklearna postrojenja.

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Ali Ahmadijan, izjavio je da će Iran snažno odgovoriti na svaku izraelsku agresiju i pohvalio je ulogu Jemena u podršci otporu, nazivajući ga "modelom koji treba slediti u suočavanju sa cionističkim neprijateljem".

Iranski ministar odbrane, brigadni general Aziz Nasirzade, takođe je naglasio da će Iran definitivno odgovoriti na svaki izraelski napad.

Iran je pokrenuo operaciju "True Promise II" kasno u utorak kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu, kao i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael, rekavši da je 90 odsto njih pogodilo svoje ciljeve, navela je jemenska televizija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()