"Iskoristi, pa šutni": Zaharova napravila analogiju o odnosu Zapad-Ukrajina

Da li se Sjedinjene Američke Države i Evropa umaraju od ukrajinske teme?

05.11.2023. 18:50
  • Podeli:
Marija Zaharova shutterstock-64739e8baf378.webp Foto: Shutterstock

"Rusija je upozoravala da će Zapad iskoristiti Ukrajinu, a zatim će je šutnuti kao nepotrebnu stvar", izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova listu Izvestija.

Ona je istakla da je upravo to ono što se desilo ukrajinskom narodu usled saradnje sa zapadnim svetom. 

"Postoji takav izraz: iskoristiti, pa šutnuti. To je ono što Zapad radi sa Ukrajinom - nažalost, oni su je iskoristili i zatim odbacili kao nepotrebnu stvar. M smo na to upozorili", podsetila je diplomata.

Ranije, Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je poseban predlog zakona o dodeli pomoći Izraelu u iznosu od 14,3 milijarde dolara, u kojem nije bilo reči o Ukrajini. 

Nešto ranije, objavljeno je da SAD planiraju da izdvoje Ukrajini novi paket pomoći vredan 425 miliona dolara. On bi trebalo da uključi municiju, u vrednosti od 300 miliona dolara za borbu protiv ruskih bespilotnih letelica.

Istovremeno, mediji su pisali da američki lider Džozef Bajden namerava da iskoristi pravo veta ako Kongres usvoji predlog zakona o odvojenoj pomoći Izraelu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()