Ispaljeno 100 raketa odjednom: Napad Hezbolaha iz Libana najveći od početka sukoba u Gazi

Napadi su izvedeni u znak odmazde za izraelski napad u utorak u kojem je ubijen viši terenski komandant Hezbolaha

13.06.2024. 16:32
  • Podeli:
liban napad izrael AP PhotoLeo Correa tanjug-666b022d2bce0.webp Foto: AP PhotoLeo Correa Tanjug

Libanska militantna grupa Hezbolah danas je pokrenula najmanje 30 napada dronovima na severni Izrael, što je najveći napad dronovima od početka sukoba u Gazi pre osam meseci, rekao je bezbednosni izvor za Rojters.

Hezbolah je saopštio da je lansirao rakete i naoružane dronove na devet izraelskih vojnih lokacija u koordinisanom napadu, pojačavajući neprijateljstva na južnoj granici Libana drugi dan zaredom.

Napadi su izvedeni u znak odmazde za izraelski napad u utorak u kojem je ubijen viši terenski komandant Hezbolaha, piše britanska agencija.

U saopštenju Hezbolaha se navodi da je grupa dronovima napala sedište izraelske severne komande, štab obaveštajnih službi i vojnu kasarnu.

Televizija Al-Manar, koja je povezana sa tom militantnom grupom, izvestila je da je ispaljeno 100 raketa odjednom.

Izraelska vojska je prethodno poručila da je iz Libana lansirano najmanje 40 raketa, a da su lakše povređene dve osobe.

Vatrogasno-spasilačka služba Izraela izvestila je da je oko 15 požara izbilo kao rezultat raketiranja iz Libana na Gornju Galileju i Golan, kao i padajućih gelera nakon presretanja raketa iz Libana, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski dnevni list Mariv je izvestio da je iz Libana ukupno lansirano 150 raketa na severni Izrael.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()