Istraga o uzrocima sudara vozova u Grčkoj: Šef stanice nije imao 'adekvatnu' obuku

Kontrola je otkrila nedostatke koji predstavljaju 'ozbiljnu i neposrednu pretnju' za javnu bezbednost

17.03.2023. 20:42
  • Podeli:
sudar grcka vozovi - reuters-63fef7f952b45.webp Foto: Reuters

Grčki regulatorni organ železnica (RAS) saopštio je da uhapšeni šef železničke stanice u Larisi, umešan u nedavni sudar vozova u Tempiju koji je 28. februara odneo živote 57 ljudi, nije imao "adekvatnu" obuku.

Kontrola je otkrila nedostatke koji predstavljaju "ozbiljnu i neposrednu pretnju" za javnu bezbednost, kao i da "nema dokaze" da su šef železničke stanice i ostatak osoblja prošli osnovnu obuku, navodi se u saopštenju RAS koje prenosi Frans 24.

RAS je optužila Organizaciju železnica Grčke (OSE) da nije "adekvatno" obučila osoblje koje je od suštinske važnosti za bezbednost železice.

OSE je saopštila da će "detaljno i dokumentovano" odgovoriti na sve primedbe RAS-a, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()