Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Za nadzor granice sa Slovenijom angažiovano je dodatnih 350 policajaca i vojnika

21.10.2023. 18:27
  • Podeli:
granica slovenija italija reuters-6533ed9ba0d73.webp Foto: Reuters

Italija je u subotu u 14 časova uvela kontrolu na granici s Austrijom te sa Slovenijom i na graničnim prelazima zaustavlja otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegde kontrole još nisu uspostavljene. Kod Fernetiča na slovenačkoj strani granice stvorila se manja kolona, ​​javlja slovenački Primorski dnevnik.

Italijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenela je ANSA. Na prelazima Repentabr i Škofije u 14 sati nije bilo kontrola, prenosi STA.

Italija uvodi kontrole zbog promenjene bezbednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku kao privremene mere koje su prevencija terorizma i organizovanog kriminala.

Za nadzor granice sa Slovenijom angažovano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati bezbednosnim snagama koje već jesu na granicama. Kontrola će se na većim graničnim prelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična.

Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembra Italija planira sastanak s predstavnicima slovenačkih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska agencija APA.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()