Italijanski mediji: Papa Franja upotrebio pogrdnu reč za gej osobe

Poglavar Rimokatoličke crkve se izgleda "opustio" na sastanku u ponedeljak, kojem je prisustvovalo više od 200 italijanskih biskupa

28.05.2024. 10:59
  • Podeli:
papa franja, 17 jan 2024 - profimedia-65b1214331941.webp Foto: Profimedia

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja je, tokom zatvorenog sastanka generalne skupštine italijanskih biskupa, upotrebio pogrdnu italijansku reč "frociaggine" (pederi) govoreći o gej osobama, pišu italijanski mediji.

Papa Franja je to rekao na sastanku u ponedeljak, kojem je prisustvovalo više od 200 italijanskih biskupa, navodi Ansa i dodaje da je papa rekao i da se protivi prisustvu gej osoba u bogoslovijama.

Agencija navodi da Vatikan nije komentarisao pisanje medija o izjavi pape i podseća da je je papa Franja, ubrzo pošto je došao na mesto pape, na pitanje o gej osobama, odgovorio "ko sam ja da sudim?".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()