Izbegnuta tragedija u Japanu: Boing se vratio na aerodrom zbog pukotine na prozoru pilotske kabine

Avion je leteo ka gradu Tojama, ali se vratio na aerodrom u gradu Saporo

13.01.2024. 17:01
  • Podeli:
boing 777 kompanije ANA sleće u Tokio - 2 mart 2023 - profimedia-65a2a9c868dfb.webp Foto: Profimedia

Avion Boing 737-800 japanske kompanije "Ol Nipon ervejz" (ANA) vratio se na aerodrom "Nju Čitoz" sa koga je poleteo nakon što se na prozoru pilotske kabine tokom leta pojavila pukotina, saopštila je danas ta kompanija.

Avion je leteo ka gradu Tojama, ali se vratio na aerodrom u gradu Saporo, na ostrvu Hokaido, pošto je otkrivena pukotina na spoljnom sloju prozora pilotske kabine, izjavio je portparol kompanije i dodao da nije bilo povređenih među 59 putnika i šest članova posade, preneo je Rojters."Pukotina nije uticala na kontrolu leta ili pritisak", rekao je portparol ANA. 

Ovaj avion nije jedan od Boingovih 737 MAKS 9, koji su u središtu pažnje javnosti posle otpadanja dela trupa sa vratima za slučaj opasnosti tokom leta prošle sedmice.

Američka Administracija za vazdušni saobraćaj juče je produžila meru prizemljenja Boinga 737 MAKS 9 na neodređeno vreme radi bezbednosnih provera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()