Izlazi iz mog groba: Kineske vlasti otkrile veliku korupciju u industriji pogrebnih usluga

Otkako su istrage počele početkom godine, otkriveno su slučajevi u kompanijama od kojih mnoge imaju dugogodišnje iskustvo

14.08.2024. 15:46
  • Podeli:
kinesko groblje u tijanđinu, tijanđin - 2010 - profimedia-0077060897-66bcb4c48f0e1.webp Foto: Profimedia

Na Dalekom istoku je otkriven slučaj koji bismo mi ovde mogli da na neki način uporedimo sa legendarnim filmom "Maratonci trče počasni krug" - kineske vlasti otkrile su rasprostranjenu korupciju u industriji pogrebnih usluga, objavili su danas državni mediji, navodeći da su pogrebne kompanije naplaćivale nelegalne naknade, kao i da su otkrivena nelegalna groblja.

Da li je baš bilo situacija poput, na primer, one iz čuvene replike iz pomenutog filma - "Izlazi iz mog groba", to baš nije navedeno, ali u istragama su svakako otkrivene malverzacije u provincijama Anhui, Guangdong, Điangsu, Điangsi, Đilin, Liaoning, Sečuan i Junan, objavio je "Čajna dejli", preneo je Rojters.

Otkako su istrage počele početkom godine, otkriveno je na desetine slučajeva korupcije u kompanijama od kojih mnoge imaju dugogodišnje iskustvo.

Nelegalna groblja

U Anhuiju, Liaoningu i Đilinu otkriveno je da su naplaćivane nelegalne naknade, kao i da su građena nelegalna groblja, navodi "Global tajms", list vladajuće kineske Komunističke partije.   

 

U istočnoj provinciji Anhui, istražitelji su uhapsili Džanga Dua, zaposlenog u pogrebnoj službi okruga Panđi u gradu Huainanu, zbog "sumnje na ozbiljno kršenje discipline i zakona", saopštila je lokalna vlada.    

U jugozapadnoj provinciji Sečuan, u gradu Dadžou pokrenut je postupak protiv 89 ljudi i privedeno njih šestoro, piše "Čajna dejli".

Vlasti u severoistočnom Đilinu, takođe, su pojačale borbu protiv nedoličnog ponašanja i korupcije u pogrebnoj industriji, kao odgovor na pritužbe javnosti, naveli su državni mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()