Izrael naredio evakuaciju Palestinaca iz Kan Junisa, pa žestoko napao grad i okolinu

Bombardovanje je usledilo nakon raketnog napada na izraelska naselja u blizini granice sa Gazom

02.07.2024. 08:22
  • Podeli:
izraelski vojnici, vojska izraela, izraelska vojska, Gaza - 8 dec 2023 - AP Photo Moti Milrod, Haaretz, File Tanjug-6581a1f344f62.webp Foto: AP Photo/Moti Milrod, Haaretz, File/Tanjug

Izraelska vojska naredila je Palestincima koji žive u istočnim područjima Kan Junisa, drugog po veličini grada Gaze, da se hitno evakuišu i izvršila napade na to područje u kojima je prema vlastima Hamasa bilo žrtava. 

Izrael je izveo nove udare u južnoj Gazi, što je navelo stotine Palestinaca da pobegnu, nakon što je vojska naredila evakuaciju određenih gusto naseljenih područja, prenosi Tajms of Izrael.

Svedoci izveštavaju o višestrukim napadima u gradu Kan Junis i njegovoj okolini, u kojima je najmanje osam ljudi ubijeno, a više od 30 ranjeno, prema medicinskim izvorima i palestinskom Crvenom polumesecu.

Bombardovanje je usledilo nakon raketnog napada na izraelska naselja u blizini granice sa Gazom, za koje je odgovornost preuzeo Palestinski islamski džihad, organizacija koji se bori uz Hamas protiv Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()