Izrael nesmanjenom žestinom tuče Liban: Ubijen još jedan komandant Hezbolaha

Ubijeni vođa bio je odgovoran za napad na sever Izraela

07.08.2024. 16:02
  • Podeli:
južni liban, napad hezbolaha na izrael, hezbolah - 26 feb 2024 - profimedia-65f0113f43d83.webp Foto: Profimedia

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

Libanski mediji su preneli podatke Ministarstva zdravlja u kojima se navodi da su dve osobe ubijene kada su izraelski dronovi gađali motocikl u Džuaji.

Šestoro ljudi je povređeno u ovom napadu, prema navodima libanskih medija.

Al Džazira navodi da pojedinačni napadi na motorna vozila u južnom Libanu ciljaju na vojno rukovodstvo libanskog Hezbolaha na terenu, ali ta militantna grupa još nije objavila smrt nijednog od svojih boraca danas.

Istovremeno, izraelski ministar odbrane Joav Galant upozorio je danas, u razgovoru s vojnicima, da će Liban ''platiti visoku cenu'' zbog postupaka lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha.

''Kako stvari stoje, Nasralah bi mogao da natera Liban da plati izuzetno visoke cene. Ne mogu ni da zamisle šta bi se moglo dogoditi'', rekao je Galant.

Istakao je da bi situacija između Libana i Izraela mogla da eskalira u rat, piše Tajms of Izrael.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()