Izrael poslao upozorenje Palestincima na severu Gaze: Evakuišite se u poznata skloništa

Izraelski vojni zvaničnici saopštili su da pokušavaju da pruže upozorenje pre početka vazdušnih udara.

12.10.2023. 15:16
  • Podeli:
gaza palestina reuters-65224594addea.webp Foto: Reuters

 Palestinci koji žive u gradu Beit Lahiju na severu Pojasa Gaze potvrdili su danas da su izraelski avioni bacali letke sa upozorenjem i pozivom da se evakuišu iz svojih domova i da se upute u "poznata skloništa".

"Svako ko je u blizini terorista Hamasa dovešće svoj život u opasnost. Ako se pridržavate uputstava izraelskih odbrambenih snaga nećete biti izloženi opasnosti", navodi se u izraelskim lecima, prenosi AP.

Ovo područje je već bilo izloženo jakim vazdušnim udarima u trenutku kada su letci bačeni, ali skloništa u Pojasu Gaze nisu bezbedna od vazdušnih napada, upozorava Agencija UN za palestinske izbeglice (UNRWA) ističući da je 10 skloništa UNRWA uništeno od početka operacije.

Palestinci koji žive u pogođenom pojasu tvrde da ih izraelska vojska obično nije upozoravala pre izvođenja napada na stambena područja, ili, kako kažu, čak i ako dobiju upozorenje, nemaju dovoljno vremena da se evakuišu pre početka izraelskih napada.

U međuvremenu, izraelski vojni zvaničnici saopštili su da pokušavaju da pruže upozorenje pre početka vazdušnih udara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()