Izrael sprovodi istragu osumnjičenih za seksualno zlostavljanje zatvorenog Palestinca

Ujedinjene nacije saopštile su da su primile više prijava o navodnom mučenju Palestinaca koji su pritvoreni u Izraelu od 7. oktobra

18.08.2024. 23:37
  • Podeli:
izraelski vojnici, vojska izraela, izraelska vojska, sever Pojas Gaze - 15 dec 2023 - AP Photo Ariel Schalit Tanjug-6581a212ba4ed.webp Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Tanjug

Izrael sprovodi istragu osumnjičenih vojnika za seksualno zlostavljanje palestinskog zatvorenika i posvećen je poštovanju međunarodnih pravnih standarda u vezi sa tretmanom pritvorenika, saopštilo je danas izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da Izrael ostaje nepokolebljiv u svojoj posvećenosti vladavini zakona i humanom postupanju prema svim pritvorenicima i da će sve navode o nasilju bilo koje vrste izraelske vlasti metodično istražiti, preneo je Rojters.

Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za borbu protiv torture Alis Džil Edvards osudila je u petak slučaj navodnog seksualnog zlostavljanja palestinskog zatvorenika koje su počinili izraelski vojnici, ističući da počinioci moraju da odgovaraju. 

Izraelska vojska saopštila je u utorak da su tužioci zatražili da se vojnicima koji su  optuženi za zlostavljanje palestinskog pritvorenika produži kućni pritvor do sledećeg četvrtka. 

Izraelski mediji su javili da su vojnici optuženi za seksualno zlostavljanje pripadnika elitne jedinice Hamasa u zatvoru u pustinji Negev na jugu Izraela.

Ujedinjene nacije saopštile su da su primile više prijava o navodnom mučenju Palestinaca koji su pritvoreni u Izraelu od 7. oktobra kada su militanti Hamasa ubili 1.200 ljudi na jugu Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()