Izraelska vojska će u martu prevremeno regrutovati oko 1.300 Izraelaca

Oko 850 pripravnika biće regrutovano iz predvojničkh i službenih programa, a još oko 450 iz škola ješiva

30.01.2024. 20:20
  • Podeli:
izraelska vojska x@@IDF-6571efb5daf71.webp Foto: X@IDF

 Izraelska vojska će u martu obaviti prevremenu regrutaciju oko 1.300 Izraelaca koji trenutno pohađaju programe predvojničke obuke, specijalnih jevrejskih škola ješiva ili učestvuju u društveno-korisnim programima, najavljuju izraelske odbrambene snage (IDF) i Ministarstvo odbrane u zajedničkom saopštenju.

Predviđeno je da većina Izraelaca završi svoje programe na kraju akademske godine u junu, a zatim da se prijave negde, u zavisnosti od njihovog staža u IDF, preneo je Tajms of Izrael. 

Saopštenje potvrđuje prethodne izveštaje da su o ovom pitanju vođeni razgovori između zvaničnika IDF i administratora predvojne obuke, navodi izraelski medij.

Svrha ranog regrutovanja "je jačanje borbenih jedinica u svetlu potreba borbe...u kontekstu rata, broja žrtava i neophodnosti popunjavanja redova i proširenja borbenih snaga", navodi se u saopštenju.

Regrutacija će biti obavljena u saradnji sa različitim programskim organizacijama kako bi se smanjila šteta po programe i kandidate, koji bi potencijalno mogli da propuste određenu vojnu evidenciju jer su se prerano prijavili.

Oko 850 pripravnika biće regrutovano iz predvojničkh i službenih programa, a još oko 450 iz škola ješiva, sa akcentom na one koji će se već prijaviti ove godine, navodi se u saopštenju.

Potencijalni kandidati koji su evakuisani iz svojih domova zbog rata između Izraela i Hamasa neće biti regrutovani ranije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()