Izraelska vojska onesposobila oko polovine borbenih snaga Hamasa u Rafi

IDF napominje da je nepoznati broj terorista pobegao iz oblasti Rafe kada je vojska započela ofanzivu.

17.06.2024. 22:00
  • Podeli:
izraelska vojska idf AP PhotoAriel Schalit via Tanjug-65c0aeefe3470.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit via Tanjug

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su onesposobile oko polovine borbenih snaga Hamasa u Rafi na jugu Pojasa Gaze i da su ubile najmanje 550 naoružanih boraca u toj oblasti.

IDF navodi da je 162. divizija izraelske vojske, koja se bori u Rafi više od 40 dana, prvo  preuzela kontrolu nad istočnim predgrađem toga grada i graničnim prelazom sa Egiptom početkom maja, preneo je Tajms of Izrael.  

Ističe se da je u drugoj etapi operacije, oko desetak dana kasnije, divizija zauzela još jedno naselje, dok je u trećoj fazi preuzela kontrolu nad celom granicom između Egipta i Pojasa Gaze, poznatom kao Filadelfijski koridor, i ušla u severozapadno gradsko naselje Tel Sultan.

IDF napominje da je nepoznati broj terorista pobegao iz oblasti Rafe kada je vojska  započela ofanzivu.

Ističe se da je izraelska vojska duž Filadelfijskog koridora otkrila stotine raketa, uključujući desetine projektila dugog dometa usmerenih na centralni Izrael, kao i 200 ulaza u tunele Hamasa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()