Izraelska vojska uhapsila sestre ubijenog lidera Hamasa Al-Arurija

Dalal je uhapšena u porodičnoj kući u gradu Arura, severozapadno od Ramale, dok je Fatima uhapšena u svom domu

14.01.2024. 15:39
  • Podeli:
izraelska vojska x@@IDF-6571efb5daf71.webp Foto: X@IDF

Izraelska vojska uhapsila je dve sestre lidera Hamasa Saleha al Arurija, koji je ubijen u Bejrutu početkom januara.

"Okupaciona vojska je u subotu uveče uhapsila Dalal i Fatimu Al-Aruri, sestre Saleha Al-Arurija, nakon što je izvršila pretrese u njihovim domovima u provinciji Ramala i gradu Al-Bireh u centralnom delu Zapadne obale, rekao je  Amani Farajneh, medijski koordinator Društva palestinskih zatvorenika za agenciju Anadolija.

Dalal je uhapšena u porodičnoj kući u gradu Arura, severozapadno od Ramale, dok je Fatima uhapšena u svom domu u naselju Al-Šorfa u gradu Al-Bireh, dodao je on.

Hezbolah i palestinske frakcije u Libanu, s jedne strane i izraelska vojska, s druge, međusobno vrše napade još od 8. oktobra prošle godine, dan nakon napada Hamasa iz Gaze na jug Izraela.

Sukobi su eskalirali otkako je Izrael ubio Saleha Al-Arurija, zamenika šefa političkog biroa Hamasa i šest njegovih članova, u vazdušnom napadu na južno predgrađe Bejruta 2. januara.

Izrael je, takođe, u vazdušnom napadu 9. januara ubio Hezbolahovog vojnog komandanta Visama Tavila, gađajući njegov automobil u južnom delu Libana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()