Izraelski mediji tvrde: Vojska odobrila planove za operaciju u Rafi

Kako se navodi, plan za invaziju se sastoji iz više faza, a invazija može biti obustavljena ili odložena u slučaju napretka u razgovorima o taocima koje drži Hamas

30.04.2024. 09:04
  • Podeli:
rafa, 14 dec 2023 - foto profimedia-6627aae68f05a.webp Foto: Profimedia

Načelnik štaba Izraelskih odbambenih snaga (IDF) Herzi Halevi odobrio je u ponedeljak konačne planove za vojnu operaciju u gradu Rafa i u izbegličkim kampovima u Pojasu Gaze, piše portal Ynet njuz.

Ne navodeći izvor te informacije, sajt tvrdi da se izraelski tenkovi nalaze na granici Gaze i da su spremni da počnu operaciju kojom Izrael želi da iskoreni militantnu grupu Hamas, prenosi Tajms of Izrael.

Kako se navodi, plan za invaziju se sastoji iz više faza, a invazija može biti obustavljena ili odložena u slučaju napretka u razgovorima o taocima koje drži Hamas.

Portal takođe tvrdi da će u naredna dva do tri dana biti ili postignut dogovor o taocima ili će kopnena operacija Izraela otpočeti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()