Izraelski vojnici ubili 12-godišnjeg Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali

Na toj palestinskoj teritoriji je od 7. oktobra prošle godine ubijeno najmanje 700 Palestinaca.

07.10.2024. 17:08
  • Podeli:
izraelski napad na rafu, izrael, palestina, pojas gaze - 27 maj 2024 - profimedia-66557863e9ad8.webp Foto: Profimedia

 Izraelski vojnici danas su ubili 12-godišnjeg palestinskog dečaka u sukobu sa grupom mlađih meštana u oblasti Kalandija, na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Video-snimak incidenta pokazuje grupu mladića koji blokiraju put zapaljenim gumama, a na licu mesta se nalaze vozila izraelske vojske i hitne pomoći.

''Tokom antiterorističkih aktivnosti u Kalandiji, u toj oblasti je podstaknut nasilan nered, tokom kojeg su pobunjenici bacali blokove i kamenje na snage koje su dejstvovale u toj oblasti, ugrožavajući ih“, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Danas se obeležava godišnjica početka rata u Pojasu Gaze, a u prethodnih 12 meseci je eskaliralo i nasilje na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Rojters.

Na toj palestinskoj teritoriji je od 7. oktobra prošle godine ubijeno najmanje 700 Palestinaca.

Meštani takođe navode da je kretanje na Zapadnoj obali dodatno ograničeno, dok su neki dobili obaveštenje da im neće biti dozvoljen ulazak u Izrael.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()