Izveštaj pokazao: Bilo propusta u održavanju sistema žičare u Antaliji

U petak se dogodila nesreća na žičari u kojoj je poginula jedna osoba, a sedam ranjeno

14.04.2024. 15:14
  • Podeli:
Tan2024-04-1221512344_3 žičara antalija nesreća IHA via AP-661a221be2fab.webp Foto: Tanjug/IHA via AP

Preliminarni izveštaju stručnjaka za zaštitu na radu pokazuje da je bilo propusta u održavanju sistema žičare u Antaliji na kojoj se u petak dogodila nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, a sedam ranjeno.

U izveštaju, u kojem je navedeno da je do udesa došlo usled lomljenja vijaka na čeličnom stubu, konstatovano je da nisu provereni svi elementi važni za funkcionisanje sistema, iako je to bilo predviđeno ugovorom o održavanju, piše turski Hurijet.

Prema izveštaju, "objekat je pušten u funkciju pre sedam godina, a polomljeni zavrtnji na čeličnom stubu zaglavili su sajlu koja nosi kabinu, zateguta sajla je povukla stub koji udario i odvalio pod kabine".

U petak popodne, stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna osoba, pedesetčetvorogodišnji advokat Memiš Gumuš, a preostalih sedam putnika je povređeno, uključujući dvoje dece, dok su 174 osobe ostale zarobljene u još 24 kabine iznad provalije.

Spasilačke akcije sprovođene su uz korišćenje sedam helikoptera prilagođenih za noćne operacije, 87 vozila i oko 500 ljudi. Akcija spasavanja trajala je skoro 23 sata, saopštile su nadležne službe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()