Izvor iz ruskog tužilaštva: Istraga protiv Prigožina ipak nije obustavljena?

Kremlj je, posle pobune "Vagnera" u subotu, saopštio da će krivični postupak protiv Jevgenija Prigožina, lidera ruske vojne formacije ''Vagner'', biti povučen

26.06.2023. 11:09
  • Podeli:
Jevgenj Prigožin_Vagner grupa_Wagner_Bahmut_Foto Reuters-649163ac31e91.webp Foto: Reuters

Nastavlja se istraga o krivičnom slučaju protiv Jevgenija Prigožina, vođe privatne vojne kompanije "Vagner", protiv koga je u subotu pokrenut krivični postupak zbog pozivanja na oružanu pobunu, izjavio je danas za TASS izvor u ruskom državnom tužilaštvu. 

"Krivični postupak protiv Prigožina nije obustavljen. Istraga se nastavlja", rekao je taj izvor. 

Prema pisanju Komersanta, kazneni postupak protiv njega zbog organizacije oružane pobune nije obustavljen i još ga istražuje ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Kremlj je, posle pobune "Vagnera" u subotu, saopštio da će krivični postupak protiv Jevgenija Prigožina, lidera ruske vojne formacije ''Vagner'', biti povučen, a on će otići u Belorusiju, u skladu sa dogovorom koji je postignut uz posredstvo predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je da borci ''Vagnera'', koji su učestvovali u maršu, neće biti krivično gonjeni. On nije precizirao šta će Prigožin raditi u Belorusiji, prenose RIA Novosti. 

Peskov je rekao da će svi borci ''Vagnera'', koji nisu učestvovali u subotu u "maršu pravde" Vagnera, potpisati ugovore sa ruskim Mministarstvom odbrane. 

On je rekao da će Prigožin otići u Belorusiju u skladu sa dogovorom koji je postignut uz posredovanje Lukašenka, kako bi se okončala vojna pobuna koju je Prigožin predvodio protiv ruskog vojnog vrha, dodaje Rojters. 

Peskov je naglasio da je Lukašenko ponudio da bude posrednik u razgovorima sa Prigožinom, kojeg poznaje lično 20 godina, uz saglasnost ruskog predsednika Vladimira Putina. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()