Javili se da su živi: Sa havajskog spiska nestalih prvi dan skinuto 100 imena

Sa Havaja konačno stižu dobre vesti

26.08.2023. 22:03
  • Podeli:
havaji požar AP PhotoRick Bowmer via tanjug-64dc8b8b4b4be.webp Foto: AP PhotoRick Bowmer via Tanjug

Dan nakon što je okrug Maui na Havajima objavio 388 imena ljudi nestalih nakon najsmrtonosnijeg šumskog požara u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u više od jednog veka, više od 100 njih ili njihovih rođaka javilo se da kažu da su bezbedni, saopštio je u petak Federalni istražni biro (FBI), prenosi Anadolu.

Agencija je navela da pregledava informacije koje su dali i radi na uklanjanju imena sa liste.

"Veoma smo zahvalni ljudima koji su nam se javili telefonom ili e-poštom. Skidanje nekog s liste nam je omogućilo da posvetimo više resursa onima koji su još uvek na listi", rekao je Stiven Meril, specijalni agent FBI-a.

Još uvek traju akcije traženja i spašavanja nakon šumskih požara koji su 9. avgusta zahvatili Havaje.

Nadležni su naveli da su od juče uspeli doći do još 1.732 osobe koje su se nalazile na području zahvaćenom požarom.

Zvanični broj poginulih u šumskim požarima na Havajima je 115.

Američki predsednik Džo Bajden posetio je Havaje 22. avgusta i obećao pomoć.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()