Jedni ratuju, drugi se kriju: Gotovo milion Ukrajinaca izbegava mobilizaciju

U februaru 2022. godine u Ukrajini je proglašeno ratno stanje i predsednik Voldimir Zelenski potpisao je opštu mobilizaciju.

28.03.2024. 19:28
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_artiljerija_top_Foto Profimedia-64d1f00dd9177.webp Foto: Profimedia

Broj osoba koje izbjegavaju mobilizaciju u Ukrajini u naglom je porastu i dostigao je gotovo milion, naveo je zamenik predsednika ukrajinskog parlamenta Aleksandar Dubinski na svom profilu na društvenoj mreži "Telegram".

Zamenik direktora regionalnog vojnog odseka i kancelarije za regrutaciju u Ivano-Frankivsku Roman Bodnar izjavio je nešto ranije da je na listi najtraženijih gotovo 40.000 ljudi koji se nisu odazvali vojnom pozivu.

"Ukoliko u regionu Ivano-Frankivsk ima 40.000 onih koji izbegavaju vojni poziv, onda ih širom Ukrajine ima gotovo milion. Dinamika povećanja broja onih koji izbegavaju mobilizaciju u istom regionu je deset odsto od početka godine što znači više-manje 100.000 njih širom zemlje u protekla tri meseca", naglasio je Dubinski.

On je sugerisao da bi ubuduće trebalo pojačati granične kontrole i ograničiti kretanja vojno sposobnim osobama.

U februaru 2022. godine u Ukrajini je proglašeno ratno stanje i predsednik Volodimir Zelenski potpisao je opštu mobilizaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()