Jelisejska palata: Makron će poštovati odluku francuskih birača

Prema prvim projekcijama nakon zatvaranja birališta u Francuskoj, na prvom mestu se nalazi levičarska koalicija Novi narodni front

07.07.2024. 21:00
  • Podeli:
izbori u frnacuskoj, drugi krug izbora u francuskoj, francuska, emanuel makron - 7 jul 2024 - foto Retuers (2)-668ae4d24ecff.webp Foto: Reuters

Francuski predsednik Emanuel Makron će poštovati odluku franucuskih birača nakon današnjih parlamentarnih izbora na kojima je najviše glasova osvojio levičarski Novi narodni front, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U saopštenju je navedeno da predsednik analizira projekcije, a da će u skladu s tradicijom, sačekati da dobije punu sliku rezultata pre nego što donese neophodne odluke, prenosi Rojters.

Prema prvim projekcijama nakon zatvaranja birališta u Francuskoj, na prvom mestu se nalazi levičarska koalicija Novi narodni front, koja bi mogla da osvoji između 180 i 215 mesta u parlamentu.

Centristička koalicija koju predvodi predsednik Emanuel Makron mogla bi da osvoji  između 150 i 180 mesta.

Krajnje desničarska koalicija Nacionalno okupljanje Marin Le Pen nalazi na poslednjem mestu uz očekivanih 120-150 mesta, prema anketi IFOP-a, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()