Jezivo saopštenje: Islamska država 'pohvalila' teroristički napad u Moskvi

Ruski Istražni komitet je danas saopštio da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca terorističkog napada i "ukrajinskih nacionalista"

28.03.2024. 21:27
  • Podeli:
moskva, pucnjava i požar u koncertnoj hali krokus, 22 mart 2024 - foto Profimedia 1 (6)-65fdf1b05fe35.webp Foto: Profimedia

Portparol terorističke organizacije Islamska država (IS) Abu Huthaifa Al Ansari pohvalio je danas teroristički napad na tržni centar Krokus siti hol u Moskvi u kojem je u petak ubijeno više od 140 ljudi.

Al Ansari je pozvao pristalice Islamske države da napadima ciljaju "krstaše", naročito u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi i Izraelu, prenosi Rojters.

"Molimo se bogu da stignete do Palestine da biste mogli da se borite sa Jevrejima lice u lice u neprestanom verskom ratu", rekao je Al Ansari u snimljenoj audio poruci objavljenoj na platformi Telegram.

Ruski Istražni komitet je danas saopštio da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca terorističkog napada i "ukrajinskih nacionalista", što su SAD odbacile kao "neosnovanu propagandu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()