Još jedan neidentifikovani objekat oboren iznad SAD, vojska ne isključuje vanzemaljce

Na pitanje da li je isključio vanzemaljsko poreklo tri 'vazdušna objekta' koja su oborili američki avioni, šef združene američko-kanadske vazdušno odbrane je rekao da 'ništa nije isključeno'

Autor: Web UNA Srbija
13.02.2023. 09:27
  • Podeli:
F-16_borbeni avion_Foto Pixabay-1667577851622.webp Foto: Pixabay

Borbeni avion F-16 oborio je neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen, na granici sa Kanadom, saopštio je Pentagon.

Objekat je, kako se navodi, leteo u blizini američkih vojnih lokacija i predstavljao ne samo pretnju za civilno vazduhoplovstvo, već se sumnja i da je bio potencijalno sredstvo za nadzor.

Objekat nije ocenjen kao vojna pretnja za objekte na zemlji, napomenulo je američko ministarstvo odbrane, dodajući da su ga radari prvo locirali iznad Montane. Oboren je u nedelju u 19.42 sati, po srednjeevropskom vremenu, preneo je Rojters.

To je bio četvrti objekat oboren iznad Severne Amerike u poslednjih nedelju dana, saopštila je guvernerka Mičigena Grečen Vitmer.

Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni, nakon objekta veličine malog automobila u petak na obali Aljaske i letećeg objekta iznad Jukona u Kanadi u subotu.

Veliki balon, za koji je Peking priznao da pripada Kini, oboren je kod obala Južne Karoline 4. februara.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer je u nedelju, za televiziju Ej-Bi-Si, izjavio da američki zvaničnici za nacionalnu bezbednost misle da su objekti koji su oboreni iznad Aljaske i Kanade bili baloni.

Američki general ne isključuje NLO

Šef združene američko-kanadske Severnoameričke komande vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD), general Glen Van Herk je, posle niza obaranja neidentifikovanih objekata, izjavio da se ne isključuje mogućnost i da su u pitanju vanzemaljci ili neko drugo objašnjenje.

Na pitanje da li je isključio vanzemaljsko poreklo tri vazdušna objekta koja su oborili američki ratni avioni u proteklih nekoliko dana, Van Herk je na brifingu u Pentagonu rekao da "ništa nije isključeno", da se procenjuju sve pretnje ili potencijalne pretnje i da se pokušava da one budu identifikovane.

Američki general kaže da vojska nije u mogućnosti da odmah odredi na koji pogon su se kretali oboreni objekti, niti odakle su došli, kao i da ih zbog toga s razlogom zovu – objektima, a ne balonima.

Neimenovani zvaničnik američke odbrane je, za Rojters posle brifinga, rekao da vojska nema nikakve dokaze koji bi sugerisali da je bilo koji od oborenih objekata bio vanzemaljskog porekla.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()