'Još se držimo uprkos gomilanju ruskih trupa, Rusi se kreću preko leševa sopstvenih ljudi'

Broj ruskih jedinica u Ukrajini je porastao je sa 280 sa 250, koliko ih je bilo prošle sedmice, ali se ukrajinska vojska drži u žestokim borbama za kontrolu nad gradom Soledar, kaže zamenica ministra odbrane Ukrajine

12.01.2023. 13:12
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_vojnici_Rat u Ukrajini_Foto Reuters (3)-63bffa9483aaa.webp Foto: Reuters

Rusija gomila snage u Ukrajini, ali ukrajinska vojska se drži u žestokim borbama za kontrolu nad gradom Soledar na istoku zemlje, izjavila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Hama Maljar.

Ona je navela da je broj ruskih jedinica u Ukrajini porastao sa 280 sa 250 koliko ih je bilo prošle sedmice, prenosi Rojters.

"Rusi se kreću preko leševa sopstvenih ljudi", rekla je Maljar i dodala kako "Rusija tera na hiljade pripadnika svog naroda u klanicu, ali mi se držimo".

Ranije je vođa pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov izjavio da moral ukrajinskih snaga u Zaporoškoj oblasti opada usled vesti o uspešnim operacijama ruskih snaga u Soledaru, gde je zarobljeno nekoliko stotina ukrajinskih vojnika.

"Jasno je da svi prate vesti bez obzira na cenzuru medija, kao i da će sada početi da govore kako je Soledar nebitan i da ni Bahmut nije toliko važan, jer dovoljno je pogledati promenu onoga što su govorili Zelenski, Jermak i Arestovič i njima slični", rekao je Rogov.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov naveo je da su ruske trupe blokirale Soledar sa severa i juga i da se borbe nastavljaju unutar grada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()