Jutro pod vazdušnom uzbunom: Na periferiji Kijeva odjekuju eksplozije

Situaciju u Kijevu pojasnio je gradonačelnik ovog grada Kličko

13.01.2024. 09:09
  • Podeli:
kijev, ruski napad, 29 dec 2023 - foto Ukrainian Emergency Service via AP Tanjug-658f040b0da72.webp Foto: Ukrainian Emergency Service via AP/Tanjug

Eksplozije se čuju na periferiji Kijeva, a snage protivvazdušne odbrane rade tokom napada ruskih dronova, saopštio je gradonačelnik prestonice Vitalij Kličko.

"Eksplozije na periferiji glavnog grada. PVO radi", napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Ranije je u Kijevskoj oblasti i prestonici objavljena vazdušna uzbuna zbog napada ruskih dronova, saopštila je Kijevska vojna uprava. 

„Snimljeno je kretanje neprijateljskih bespilotnih letelica! Snage protivvazdušne odbrane rade u ovoj oblasti“, navodi se u objavi na Telegramu.

Prethodno je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine javilo da su ruske trupe lansirale jurišne dronove tipa Šahed iz severnog pravca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()