Kada će Ukrajina moći u EU: Stigao odgovor iz Evropske komisije

Određene političke reforme i jačanje kontrole nad korupcijom biće preduslovi za otvaranje pregovaračkog procesa.

13.04.2023. 21:32
  • Podeli:
eu evropski parlament profimedia-0758427366-640461000e016.webp Foto: Profimedia

Ukrajina će biti članica EU i Brisel je spreman da integriše Kijev u svoj sistem, ali prvo treba da se modernizuje i rekonstruiše, rekao je generalni direktor Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman.

Da bi bila uspešna članica EU i da bi Unija napredovala, Kopman je rekao da je neophodno da se Ukrajina modernizuje i da obnova bude uspešna.

"Za nas to nije samo važno, rekao bih da je to egzistencijalno pitanje", rekao je Kopman tokom diskusije koju je organizovala Privredna komora SAD.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je 28. februara 2022. godine zahtev za članstvo svoje zemlje u EU, nakon što je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Na samitu u Briselu 23. juna 2022. godine lideri EU dodelili su status kandidata Ukrajini, a takođe i Moldaviji.

Određene političke reforme i jačanje kontrole nad korupcijom biće preduslovi za otvaranje pregovaračkog procesa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()