Kadirov šalje maloletne sinove u rat: 'Njihova obuka je počela dok su još bili mali'

Kadirovi sinovi imaju 14, 15 i 16 godina

03.10.2022. 12:01
  • Podeli:
ramzan-kadirov-reuters-1664791164228.webp Foto: Reuters

Čečenskog lidera Ramazana Kadirova razočarala je situacija na frontu i gubitak Limana pa je prvo na mreži Telegram osuo paljbu po ruskim generalima, o čemu je UNA već pisala.

Sada je otišao korak dalje te je najavio da će svu trojicu svojih maloletnih sinova poslati na ukrajinski istočni front.

"To što su maloletni ne treba da ima uticaja na obuku onih koji brane našu otadžbinu. Unuci prvog čečenskog predsednika Ahmata Kadirova, Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina, ali njihova je vojna obuka još dok su bili mali", poručio je Kadirov na Telegramu.

Kadirov je pojasnio da u bazi ruskog Univerziteta specijalnih snaga u Gudermesu mladi ljudi uče da kako da rukuju raznim naoružanjem te da su njegovi sinovi "spremni".

"Ne šalim se. Došlo je vreme da se pokažu u pravoj borbi i samo pozdravljam njihovu želju. Uskoro će izaći na prvu liniju fronta i biće na najtežim lnijama", odlučan je Kadirov u svojoj nameni što je podelio sa svojim pratiocima na Telegramu.

Verni Putinov saveznik

Ramazan Kadirov, sin prvog čečenskog predsednika Ahmata Kadirova, smatra se jednim od najvećih ruskih saveznika. 

Kada je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju u Rusiji kojom će, prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, biti pozvano oko 300.000 rezervista, Kadirov se odmah oglasio na Telegramu navodeći da u potpunosti podržava Putinove akcije.

Podsetimo, Putin je Ramazana Kadirova de facto postavio za predsednika Čečenije 2007. godine, kao sina svog saveznika Rahmata Kadirova a nakon njegove nasilne smrti. 

Kadirov, tada 30-godišnjak, odmah se žestoko obračunao sa terorističkim grupama u Čečeniji, a situacija se u zemlji stabilizovala.

Danas je alfa i omega Čečenije, republike na severu Kavkaza, i očito nije zaboravio usluge koje duguje Putinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()