Kadirov: Zahvaljujući Zelenskom nema više šansi za prekid vatre u Ukrajini

Čečenski lider je označio ukrajinskog predsednika kao jedinog krivca za najnoviju eskalaciju sukoba u Ukrajini.

11.10.2022. 13:10
  • Podeli:
ramzan-kadirov-reuters-1664791164228.webp Foto: Reuters

Čečenski lider Ramzan Kadirov smatra da su šanse za prekid vatre između Rusije i Ukrajine izgubljene i to zbog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji, prema mišljenju Kadirova, zajedno sa svojim okruženjem je poduzima akcije na koje sada Moskva uzvraća.

„Ono što se danas dešava je odmazda za hladnokrvna ubijanja i sakaćenja dece, žena i staraca. Mogućnost za bilo kakav prekid vatre je zauvek izgubljena zbog onoga što su bezumni Zelenski i njegovi gangsteri radili“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov, koji se smatra jednim od najvernijih saveznika ruskog presednika Vladimira Putina i koji je nedavno rekao da čak i svoju maloletnu decu sprema za rat u Ukrajini, kaže da sve one zemlje koje "nose plašt mirotvoraca" i koje su kao "sudije" odudile nedavne ruske raketne napade, nisu imale saosećanja za "živote hiljada ljudi ubijenih u Donbasu, dece, žena i staraca kroz dugih osam godina".

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin, nakon što je na sednici Saveta bezbednosti Rusije u ponedeljak naredio rakteiranje energetskih, vojnih i komunikacionih objekata u Ukrajini, zapretio će da će svaki daljni pokušaj terorističkih napada u Rusiji od strane Ukrajinaca naići na žesto odgovor Moskve.

Raketni napadi došli su nakon što je u nedelju ujutro došlo do velikog incidenta na Krimskom mostu, u kome su se zapalili vagoni na kompoziciji i nakon koga je izbio veliki požar u kom je stradalo troje ljudi. 

Krimski most je veza između Rusije i Krima koji je aneksijom ponovo ušao u sastav Rusije 2014. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()