Kakva katastrofa u Parizu: Otpala krila vetrenjače sa čuvenog "Mulen Ruža"

Vatrogasci i policija brzo su stigli na lice mesta i nema opasnosti od sličnog urušavanja

25.04.2024. 11:21
  • Podeli:
kabare mulen ruž, pala krila vetrenjače mulen ruža, 25 april 2024 - foto AP Photo Oleg Cetinic Tanjug (3)-662a1db053976.webp Foto: AP Photo/Oleg Cetinic/Tanjug

Krila vetrenjače na krovu čuvenog kabarea "Mulen Ruž" u Parizu otpala su i srušila se, ali nije bilo žrtava ni povređenih, javila je televizija BFMTV, pozivajući se na gradsku vatrogasnu službu.

Krila su se srušila jutros između 2 i 3 časa i pala na put. Takođe, oznaka, odnosno slova naziva kluba, oštećena su i nekoliko ih je palo na zemlju.

Vatrogasci i policija brzo su stigli na lice mesta i nema opasnosti od sličnog urušavanja.

Ceo kvart je zatvoren, a krila su odneta na popravku. Uzrok rušenja za sada nije poznat.

"Mulen Ruž", najstariji kabare u Francuskoj, prvi put je otvorio vrata posetiocima 6. oktobra 1889. godine. Ovaj kabare se smatra jednim od simbola Pariza.

Zgrada kabarea, koja se nalazi u podnožju brda Monmartr, ima crvenu vetrenjaču na krovu, pa otuda i naziv "Mulen Ruž", što znači "crveni mlin". Crvena boja signalizira zabavu i nagoveštava okolni kvart "crvenih fenjera".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()