Kakvo priznanje iz Poljske: NATO trupe nekih zemalja su već prisutne u Ukrajini

Sikorski nije hteo da kaže na koje zemlje je mislio

10.03.2024. 20:45
  • Podeli:
radoslav sikorski, 17 jan 2024 - profimedia-65d108d67cf6e.webp Foto: Profimedia

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izjavio je danas da su NATO trupe prisutne u Ukrajini. 

"Vojnici iz NATO zemalja su već u Ukrajini. Želeo bih da zahvalim zemljama koje preuzimaju taj rizik. Prepoznaće se", rekao je Sikorski, komentarišući reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, prenela je agencija RBC Ukrajina.

Sikorski nije hteo da kaže na koje zemlje je mislio.

"Za razliku nekih evropskih političara, ja to neću reći", poručio je Sikorski.

Makron krajem februara nije odbacio mogućnost slanja zapadnih trupa da pomognu Ukrajini, ali je dodao da trenutno nema konsenzusa u NATO po tom pitanju.

SAD su se otvoreno usprotivile ovoj ideji, iako su je neke zemlje, poput baltičkih, podržale.

Kako prenosi RBC Ukrajina, portal Politiko je objavio da postoji mogućnost da Francuska okuplja koaliciju zemalja koje bi bile spremne da pošalju trupe u Ukrajinu.

Poljska se prvobitno usprotivila prisustvu NATO trupa u Ukrajini, ali je kasnije ublažila svoju poziciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()