Katastrofa u najavi: G7 zabrinuta zbog rizika od prisilnog raseljavanja palestinskih civila iz Gaze

Ministri spoljnih poslova Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i SAD sastali su se danas u Minhenu

17.02.2024. 18:21
  • Podeli:
palestinci gaza koridor reuters-654e3095360c5.webp Foto: Reuters

Ministri inostranih poslova G7 saopštili su danas da su zabrinuti zbog rizika od prisilnog raseljavanja palestinskih civila iz Gaze i mogućih posledica izraelske vojne operacije u regionu Rafe.

Oni su pozvali na hitnu akciju za rešavanje katastrofalne humanitarne krize u Gazi, posebno zbog teškog položaja 1,5 miliona civila koji se nalaze u Rafi i izrazili duboku zabrinutost zbog potencijalno razornih posledica po civilno stanovništvo sprovođenjem izraelske vojne operacije u punom obimu u toj oblasti, navedeno je u saopštenju koje je objavila Italija, koja trenutno predsedava G7, preneo je Rojters.

Ministri spoljnih poslova Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i SAD sastali su se danas u Minhenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()