Kengur u Australiji ubio 77-godišnjeg muškarca koji ga je držao kao kućnog ljubimca

Australijski mediji navode kako se veruje da se zadnji smrtonosni napad kengura dogodio 1936. godine

13.09.2022. 10:48
  • Podeli:
klokan, pixabay.jpg Foto: Pixabay

Sumnja se da je divlji kengur ubio 77-godišnjeg muškarca koji ga je držao kao kućnog ljubimca, saopštila je australijska policija, što je navodno bio prvi smrtonosni napad kengura u 86 godina.

Muškarca, koji nije identifikovan, pronašao je rođak s "ozbiljnim povredama" na imanju u retko naseljenom južnom gradu Redmondu u zapadnoj Australiji.

"Veruje se da je čoveka ranije tog dana napao kengur", rekao je portparol državne policije. Ekipa hitne pomoći je izašla na lice mesta, ali muškarac je tamo preminuo.

"Na imanju je bio kengur koji je sprečavao ekipu hitne pomoći da priđe povređenom čoveku", rekao je portparol policije.

Divlja životinja kao kućni ljubimac

Policija je rekla da su morali da pucaju i da ubiju životinju jer je "predstavljala stalnu pretnju hitnim službama". 

Veruje se da je kengur divlja životinja koju muškarac drži kao kućnog ljubimca.

Iako vrsta kengura nije identifikovana, Velika južna regija Zapadne Australije dom je zapadnog sivog. Mužjak zapadnog sivog može narasti do 2,2 metra  i da bude težakl i do 70 kg.

Australijski mediji navode kako se veruje da se zadnji smrtonosni napad kengura dogodio 1936. godine, piše ndtv.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()