Kijev demantuje ruske vlasti: Nemamo informacije da smo pokrenuli ofanzivu

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da ne veruje ruskim izveštajima o borbama u Ukrajini.

05.06.2023. 15:07
  • Podeli:
ukrajina-napadi- reuters-644b53a97e42a.webp Foto: Reuters

Ukrajinska vojska saopštila je danas da nema informacije o velikoj ofanzivi za koju su ruske vlasti navele da je Kijev pokrenuo na pet tačaka duž linije fronta u Donjecku.

"Nemamo takve informacije i ne komentarišemo laži", poručili su iz ukrajinskog generalštaba, prenosi Rojters.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da ne veruje ruskim izveštajima o borbama u Ukrajini.

"Ruski novinski izveštaji su odavno postali poseban virtuelni meta-univerzum", ocenio je Podoljak.

Moskva je ranije danas saopštila da ukrajinske oružane snage nisu uspele da postignu uspeh u velikoj ofanzivi na pet sektora fronta na južnodonjeckom pravcu.

Prema rečima portparola ruskog ministarstva odbrane Igora Konašenkova, cilj protivnika bio je da probije odbranu ruskih snaga na najranjivijim delovima fronta, ali ukrajinske snage nisu uspele u tome, prenosi Tass.

Konašenkov je precizirao da je protivnik koristio šest mehanizovanih bataljona i dva tenkovska bataljona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()